Teamcompetitie


Triathlon als teamsport: het kan in de teamcompetities!

Op vijf niveaus gaan verenigingen in teams van vier personen de strijd met elkaar aan. Snel, spectaculair en elk jaar mooier. Beleef het met je teamgenoten, de hele vereniging en jullie fans. Vijf competitiewedstrijden tussen april en september. Promotie, degradatie en kampioensfeesten!

Bij de heren wordt op vijf niveaus strijd geleverd (ere, eerste, tweede, derde en vierde divisie). Triathlon Soest doet met een herenteam mee in de eerste en derde divisie noord. De damescompetitie kent vier niveaus (ere, eerste, tweede en derde divisie). Triathlon Soest is met twee damesteams vertegenwoordigd in de tweede en derde divisie noord.


DE WEDSTRIJD

Per wedstrijd moeten telkens vier personen starten en de posities van de eerste drie tellen mee voor het klassement. Per wedstrijd wordt een rangorde opgesteld en die rangorde telt weer mee voor de overall score in de competitie. Meer informatie over de competities is terug te vinden op www.teamcompetities.nl


DEELNEMEN

Deelname aan de teams staat voor al onze triatleten open. Wel wordt beoogd om per wedstrijd de snelste mensen op te stellen. Daarom wordt voorafgaand aan de competitie geïnventariseerd wie mee wil doen. Vervolgens wordt een selectie gemaakt van deelnemers. Daarna wordt per wedstrijd gekeken wie wil en kan.


CLUBKLEDING

Omdat je in de wedstrijden als team zichtbaar moet zijn, wordt er in clubtenue gesport. Het aanschaffen van een tri-suit en andere clubkleding in de Triathlon Soest stijl kan in de winterperiode, uiteraard kunnen ook leden, die niet deel uit maken van het team, de clubkleding aanschaffen. 

.